IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

App Store вече мина 40 млрд. сваляния

Онлайн магазинът за приложения на Apple има 500 млн. активни потребители

13:49 | 08.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	App Store си остава най-големият магазин за приложения. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

App Store си остава най-големият магазин за приложения. Снимка: Getty Images News

500-те милиона потребители на App Store са осъществили общо 40 милиарда сваляния на приложения чрез App Store. Половината от тях – само през 2012-а година, обяви американският технологичен концерн Apple.

През декември миналата година са били регистрирани два милиарда сваляния, което представлява нов рекорд в историята на App Store. В тези цифри обаче не се включват повторните или многократни сваляния на едно и също приложение.

Изминалата календарна година се оказа една от най-силните за Apple, поне що се отнася до темповете на увеличаване на пазарния дял – повече от 20 млрд. от свалянията в iOs платформата са осъществени само през 2012. Същевременно това е и доказателство за увеличения брой потребители на системата и изключително дълбоката ѝ интеграция в ежедневието, пише ZDNet.

"Това беше една прекрасна година за разработчиците на IOS", каза Еди Кю, старши вицепрезидент по въпросите за онлайн софтуера и услугите на Apple. "Разработчиците са спечелили повече от седем милиарда долара чрез App Store, а ние продължаваме да инвестираме, за да им предоставим най-добрата екосистема, така че те да могат да развият най-иновативните приложения в света". 

Това означава същевременно, че Apple е регистрирала малко над 2 млрд. приходи само от продажбата на приложения през App Store. Припомняме, че компанията задържа за себе си 30% от продажната цена на приложенията като комисионна, а останалите 70% са за разработчиците. 

Достъпната в 155 държави по целия свят App Store е най-богата платформа за мобилни приложения и предлага 775 000 апликации за iPhone, iPod touch и iPad. От тях над 300 000 са за iPad. Конкурентната платформа Google Play съдържа над 680 000 приложения, от които почти 90% са безплатни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още