IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Anonymous все пак удариха сайта на Нюйоркската фондова борса?

Сайтът на борсата спря на два пъти за по няколко минути заради вероятна атака от хакерската организация

11:44 | 11.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Привърженици на&nbsp;Anonymous протестират срещу потъпкването на потребителските права.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Привърженици на Anonymous протестират срещу потъпкването на потребителските права. Снимка: Ройтерс

Хакерската групировка Anonymous вероятно удържа на думата си да удари официалния сайт на Нюйоркската фондова борса. Атаката е част от акцията "Окупирай Уолстрийт", пише Ройтерс.

Според базираната в калифорнийския град Сан Матео фирма Keynote Systems, която наблюдава времето за реакция на интернет сайтовете, страницата на NYSE е била неактивна за първи път вчера към 22.30 часа българско време. Сривът е бил за около една минута. 

Около два часа по-късно страницата отново не е зареждала – този път в продължение на около половин час.

Говорителят на борсата Рей Пелечия е обяснил, че според предприето разследване на сайта на борсата няма поражения. Кратковременното блокиране на сайта не се е отразило на борсовата търговия, твърдят и брокери.

Преди няколко дни в свое изявление Anonymous обяви война на фондовата борса, като обяви, че този ден никога няма да бъде забравен. „На 10-и октомври NYSE ще бъде „изтрита“ от интернет. На 10-и октомври очаквайте деня, който никога няма да бъде забравен“, казва дигитално криптиран глас в специално изработен видео клип. Затова специалисти по интернет сигурността са на мнение, че именно хактивистите са виновни за срива на фондовия сайт.

Самата акция "Окупирай Уолстрийт", част от която е хакерският удар, започна в средата на септември, като протестите са против финансовото съсловие в САЩ, считано за основен виновник за икономическата криза. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stanislavr
преди 12 години
Е сега като почнат едни журналистически коментари - от 2 минути до 2 години. Да не говорим за билион - милиард, билиард, трилион - това е черна мътна космическа материя. А тия пичове ако само са спрели сайта - добре. Аз мисля, че са поомацали още нещо.Началото на края или края на началото - This is the question!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още