IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще поиска временно блокиране на работата на Microsoft с Пентагона

Интернет гигантът не спира битката си за привлекателния договор

11:15 | 14.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Американският интернет гигант Amazon.com ще поиска от съдия временно да блокира възможността на Microsoft да работи по договора си за 10 млрд. долара за предоставянето на облачни услуги на Пентагона, сочат съдебни документи, цитирани от Ройтерс.

Amazon, която беше смятана за фаворит за сключването на сделката, планира на 24 януари да поиска временна заповед за въвеждане на ограничението, а на 11 февруари федералният съд ще реши как да се процедира, допълват документите.

Компанията за електронна търговия обвини президента на САЩ Доналд Тръмп за налагането на „неправомерен натиск“ и влияние, довело до решението на Министерството на отбраната да даде договора на Microsoft.

Министерството застава зад решението си, а министърът на отбраната Марк Еспър отрича всички обвинения в политическо влияние. Той твърди, че решението е взето на справедлив и честен принцип, без външна намеса.

Договорът е част от по-широката дигитална модернизация на Пентагона, която цели да го направи по-технологичен.

Microsoft не е коментирала намерението на Amazon да поиска блокирането. Компанията на Джеф Безос пък не е отговорила на искането за коментар. От министерството не са открити веднага за коментар по темата.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още