IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon ще наеме още 10 хил. души във Великобритания

В Северна Америка компанията ще привлече 75 хил. работници

16:09 | 14.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Amazon.com ще наеме още 10 хил. души във Великобритания, с което общият брой на служителите ѝ в страната ще достигне 55 хил. души до края на 2021 г. Това превръща гиганта в онлайн търговията в един от малкото големи работодатели, които добавят работни места по време на пандемията, пише Bloomberg.

Новината стана ясна, след като Amazon вчера разкри, че ще наеме 75 хил. работници в логистичните си операции в Северна Америка – знак, че гигантът очаква засиленото търсене да надживее пандемията. Базираният в Сиатъл технологичен гигант нае около 500 хил. души миналата година, с което служителите му достигнаха 1,3 млн. към края на март.

10-те хиляди нови работни места съответстват на тези, които компанията откри във Великобритания миналата година. Те ще бъдат предимно в разпределителните центрове и тези за прием на пакети, но ще има позиции и в модните звена, дигиталния маркетинг, инженерните въпроси, видео производството, софтуерните разработки, изчислителните облаци и изкуствения интелект, обяви Amazon.

Амазон Амазон

Графика: Bloomberg L.P.

Новите работни места ще подкрепят пазара на труда в момент, в който Великобритания излиза от най-големия си спад от три десетилетия. Кризата доведе до загубата на над 800 хил. работни позиции и остави над 4 млн. служители зависими от държавна подкрепа. Свободните места се увеличиха с 16 на сто само през март, преди отварянето на магазините за стоки, които не са от първа необходимост.

Amazon твърди, че заплащането на оперативните позиции ще започне от 10,80 паунда (15,20 долара) на час в Лондон и от 9,70 паунда на час в останалата част от Обединеното кралство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още