IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon се съгласи да върне криптирането на данните на таблетите Fire

Премахването на тази функция предизвика остри критики от страна на потребителите

12:29 | 06.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Amazon обяви, че планира да възстанови функцията за криптиране на информацията на своите таблети Fire, след като потребители и защитниците на опазването на личните данни отправиха остри критики срещу компанията за това, че е премахнала тази опция, без да го огласи явно, когато пусна най-новата си операционна система, предава Ройтерс.

“Ще се върнем към опцията за криптиране на целия диск с новата версия на Fire OS, която ще бъде пусната тази пролет”, обяви говорителят на компанията Робин Хандали.

Решението на Amazon да свали криптирането от операционната система на Fire стана ясно в края на тази седмица. Компанията обяви, че е премахнала функцията в една от версиите на Fire, чиито доставки са започнали през есента. Причината за решението е, че малка част от потребителите са се възползвали от това предложение.

Криптирането на устройството опазва данните на него, така че те могат да бъдат достъпни, само ако потребителят въведе точната парола.

Добре познатият криптолог Брус Шнайер нарече премахването на функцията от страна на Amazon “глупав” ход. Той беше сред мнозината, които публично призоваха компанията да възстанови опцията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още