IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon представи три нови версии на четеца Kindle Paperwhite

Компанията предлага и четец, насочен към деца

18:20 | 21.09.21 г.
<p>
	Kindle Paperwhite Kids Edition. <em>Снимка: Amazon.com</em></p>

Kindle Paperwhite Kids Edition. Снимка: Amazon.com

Amazon представи три нови версии на своя електронен четец Kindle Paperwhite, пише CNBC.

Това е първата актуализация на Paperwhite от 2018 г., като са включени няколко нови функции. Хората може да не обновяват своя Kindle много често, поне докато устройството не спре напълно да работи, но компанията може би ще даде на мнозина причина да се сдобият с по-нов модел.

Като цяло електронните четци не допринасят значително за бизнеса на Amazon във финансов план впрямо останалите ѝ начинания, но са двигател на покупките на книги от Amazon.

Трите модела са стандартен Paperwhite, Paperwhite Kids и Paperwhite Signature Edition. Amazon обаче не предлага клетъчна свързаност с тези модели, което означава, че трябва да се сдобиете с Kindle Oasis, последно обновен през 2019 г., ако искате да сваляте книги и нямате Wi-Fi връзка.

Новият Kindle Paperwhite струва 139,99 долара и включва по-голям 6,8-инчов екран, спрямо 6 инча при предходния модел. Освен това рамките около екрана са по-тънки. Батерията му издържа до 10 седмици с едно зареждане, докато при предходното поколение тя издържаше до 6 седмици. Новото предложение включва зареждане с USB-C, а времето, необходимо за пълно зареждане, е два часа и половина. Както по-ранните модели, и този има стандарт за водоустойчивост IPX8. Устройството разполага с нов процесор, който позволява с 20% по-бърза смяна на страниците спрямо преди това. Kindle Paperwhite се е сдобил и с функция за топла светлина, каквато има при Kindle Oasis, която позволява добавяне на оранжев оттенък на подсветката, така че очите да не се натоварват толкова.

Kindle Paperwhite Signature Edition струва 189,99 долара и предлага същите функции като базовия модел, но с 32GB вградена памет, вместо 8GB. Това означава, че има повече място за електронни и аудиокниги. Четецът изглежда по същия начин, но поддържа и безжично зареждане. Освен това има и автоматично регулираща се подсветка, която затъмнява или известлява екрана в зависимост от околната светлина.

Kindle Paperwhite Kids Edition е насочен към деца, както подсказва името му. Функциите му са същите като при Paperwhite, но струва 159 долара и включва едногодишен абонамент за Amazon Kids+, детско калъфче и 2-годишна гаранция за замяна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още