IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алтерко" готви продукт срещу коронавируса

Иновативният продукт за дезинфекция на помещения ще е готов до седмица, съобщи изпълнителният директор на компанията Димитър Димитров

12:51 | 26.02.20 г.
"Алтерко" готви продукт срещу коронавируса

Българската IoT компания "Алтерко" готви продукт срещу коронавируса. 

"Тази година ще изненадаме потребителите с продукт срещу коронавируса и вероятно ще сме готови до седмица", информира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Алтерко".

Той подчерта, че са успели да прехвърлят голяма част от производството от Китай обратно в България.

"Направихме това преместване, за да компенсираме времето за производство и да намалим закъсненията на доставките.Смятам, че каквото и да става, в рамките на два месеца пазарите ще се стабилизират", прогнозира експертът.

По думите му към момента нямат проблем с доставките заради коронавируса. "Единственият проблем, който имахме, беше двуседмично закъснение на доставка на компоненти от Китай поради временното спиране на работата на местните фабрики", уточни той.

"Ние сме една от компаниите, които са слабо засегнати от коронавируса, тъй като имахме огромни складови наличности", заяви Димитър Димитров.

Италия е вторият по големина пазар, на който изнасяме продукцията си. Късмет е, че нашият дистрибутор е в Южна Италия, като този регион не е засегнат силно от коронавируса. Към момента нямаме проблем с доставките в Италия. Това каза 

"Дори при кризата в Китай нямаше проблем с извършването на самите доставки. По-скоро имаше проблем със складовете, които в момента постепенно отварят, но куриерите работеха постоянно" обясни той.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още