IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba ще инвестира повече в развлечения и туризъм след листването в Хонконг

Компанията вече е получила зелена светлина от борсата, твърди източник, запознат с въпроса

18:30 | 13.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският гигант в електронната търговия Alibaba Group планира да увеличи инвестициите си в онлайн развлечения, съдържание и в туристическите си платформи със средствата от планираното си листване в Хонконг за 13,4 млрд. долара, предава Ройтерс.

Примерен проспект, предаден на борсата в Хонконг днес, показа, че компанията засилва инвестициите си в онлайн доставки и местни платформи за услуги, Ele.me и онлайн туристическата група Fliggy.

Освен това Alibaba планира да похарчи повече за развитието на Youku, която според компанията е една от водещите платформи за онлайн видео в Китай.

Проспектът не включва срок за очакваното да се превърне в най-голямото трансгранично вторично листване, твърдят източници, запознати с въпроса.

От своя страна, източник на CNBC, запознат със случая, твърди, че листването в Хонконг вероятно ще се случи през последната седмица на ноември и ще набере около 13 млрд. долара.

По думите му Alibaba е получила зелена светлина от регулаторите в Хонконг да продължи с изпълнението на плана си за продажбата на акции.

Същевременно компанията ще остане листната на борсата в Ню Йорк, където проведе IPO още през 2014 г. Това все още е най-голямото първично публично предлагане в историята със своите 25 млрд. долара.

Alibaba е отказала да коментира въпроса пред CNBC. Говорител на борсата в Хонконг не е открит веднага за коментар.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още