IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Acronis получи 147 млн. долара инвестиция от Goldman Sachs

Част от средствата ще послужат за увеличаване на екипа на компанията в България

17:50 | 18.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Acronis Facebook page</em></p>

Снимка: Acronis Facebook page

Компанията за решения за киберзащита Acronis, която има офис и у нас, получи инвестиция от 147 млн. долара от Goldman Sachs, съобщават от организацията.

Благодарение на това компанията е оценена на над 1 млрд. долара.

Капиталът ще ѝ помогне да заложи на повече придобивания, както и да увеличи екипите си в България, Сингапур и Аризона, както и да изгради нови центрове за данни.

От Acronis посочват, че част от средствата ще бъдат използвани и за ускоряване на растежа на бизнеса ѝ в Северна Америка в партньорството с Acronis SCS, която е независим доставчик и дистрибутор на софтуер за публичния сектор.

По думите на основателя и изпълнителен директор на Acronis Сергей Белоусов през миналата година компанията е генерирала 20% ръст на бизнеса, а през тази година той ще е с 10 процентни пункта по-висок. Той уточни, че бизнесът, свързан с Acronis Cyber Cloud, расте с над 100%.

„Наскоро анонсирахме Acronis Cyber Platform, която дава възможност на трети страни да персонализират, разширяват и интегрират нашите решения за киберзащита за нуждите на своите клиенти и партньори. Инвестицията от Goldman Sachs ще ни помогне в ускоряването на развитието на продукта чрез придобиването на компании и допълнителни ресурси“, допълва Белоусов.

Acronis е основана през 2003 г. в Сингапур и е учредена през 2008 г. в Швейцария. В момента компанията има 1400 служители в 18 държави по света. Нейните решения се ползват от 5 млн. потребители и 500 хил. предприятия, в това число и 80 на сто от компаниите, попадащи във Fortune 1000.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още