IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в Германия отчитат най-стръмния си спад от 13 години

Въпреки това данните не са разочароващи, тъй като анализаторите очакваха още по-лоши числа

14:51 | 29.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Продажбите на дребно в Германия са намалели с най-бързите си темпове от 2007 г. насам  през април, показват данни, публикувани в петък. Все пак спадът не е толкова стръмен, колкото се очакваше, което показва относителната устойчивост на най-голямата икономика в Европа по време на коронавирусната криза.

г г Продажбите на дребно са спаднали с 5,3% на месечна база след понижение от 4% през предходния месец, информира Ройтерс, позовавайки се на данни на Федералната служба за статистика. От друга страна анализаторите очакваха свиване от12%.

На годишна база  показателят се е понижил с 6,5% след спад от 1,2% през март.

Резултатите показват, че най-голямата европейска икономика се справя с въздействието на  пандемията по-добре от своите съседи и че потреблението в страната може да се възстанови през следващите месеци, когато икономическият и социалният живот се върнат към нормалното си състояние.

Отделни данни от Федералната служба за статистика показват, че заплатите по договаряне са се увеличили средно с 3,2% през първото тримесечие на 2020 г. в сравнение със същия период на 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още