IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's създава нова структура за анализ на европейския публичен сектор

Създаването на MPSE се посочва като ангажимент в подкрепа на развитието на европейските структури

14:31 | 18.05.15 г.
Moody's създава нова структура за анализ на европейския публичен сектор

Агенцията за кредитен рейтинг Moody's Investors Service създаде нова структура – Moody's Public Sector Europe (MPSE), която ще се специализира в изследването на разрастващия се европейски пазар на дълга на публичния сектор на Стария континент, съобщи организацията в комюнике.

Според изявлението MPSE ще съчетава услуги и местен опит с глобален обхват, използвайки строго рейтинговите методологии на Moody's. Новото звено ще бъде с международен екип от експерти от сектора, които ще изготвят кредитни aнализи и препоръки за водещите икономики на континента.

"Създаването на MPSE отразява нашия ангажимент за подкрепа на развитието на европейските структури в публичния сектор с цел разширяване на достъпа им до нови източници на финансиране", казва Мишел Мадлен, председател на Moody's Investors Service.

Неизплатените дългове в европейския публичен сектор (с изключение на дълга на ЕК) възлизат на 1,8 трлн. евро към края на 2014 г., а годишният им ръст е 2,6%. MPSE очаква тази тенденция да продължи в дългосрочен план.

"Тъй като банковото кредитиране и държавните разходи остават ограничени, ние очакваме доставчиците на услуги в публичния сектор в основните европейски страни все повече да се обръщат към дълговите капиталови пазари, за да отговорят на техните нужди за финансиране през следващите години", посочва Дейвид Рублиноф, управляващ директор на MPSE. "Очакваме повишен интерес в кредитирането на публичния сектор в Европа от широк кръг инвеститори, привлечени от разнообразния рисков профил на сектора".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още