IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за обезщетение при безработица в САЩ остават около 1 млн.

Отделно бе потвърдено, че икономиката на страната е претърпяла най-дълбокото си свиване за последните поне 73 години

17:17 | 27.08.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: gettyimages</p>

Снимка: gettyimages

Броят на американците, подали нови молби за обезщетения при безработица, се е задържал около 1 милион през миналата седмица, което предполага, че възстановяването на пазара на труда се забавя на фона на продължаващата пандемия от коронавирус и намаляващата правителствена помощ.

Броят на молбите за финансова помощ при безработица възлиза на сезонно коригирани 1,006 милиона за седмицата, приключила на 22-и август, в сравнение с 1,104 милиона през предходната седмица,  информира Ройтерс, позовавайки се на данни от Министерството на труда, публикувани в четвъртък.

Повторното отваряне на бизнеса през май помогна за свалянето на броя на молбите от рекордните 6,867 милиона през март, когато страната бе поставена под блокада в опит да се забави разпространението на коронавируса. Молбите спаднаха под 1 милион в началото на този месец за първи път от началото на пандемията в Съединените щати.

Бизнесът е изчерпал държавните заеми за подпомагане на работните места, а изплащането  на седмичната добавка при безработица бе прекратено през юли.

Отделен доклад на Министерството на търговията в четвъртък потвърди, че икономиката на САЩ е претърпяла най-дълбокото си свиване за последните най-малко 73 години през второто тримесечие. Брутният вътрешен продукт на страната се е понижил с 31,7% на годишна база през последното тримесечие, заяви правителството във втората си оценка. Предварителната оценка на властите от миналия месец показа икономическо свиване от 32,9% за периода от април до юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 3 години
Те и миналата година бяха около милион. Само че за 4 седмици
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още