IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Митренцев: Сделката между САЩ и Китай е основното събитие за пазарите тази седмица

За първи път от края на октомври валутната двойка евро-долар излезе трайно от диапазона от 1,10-1,15, посочва форекс анализаторът

22:10 | 18.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Главното събитие за пазарите тази седмица е договарянето на първата фаза на търговската сделка между САЩ и Китай. Тя продиктува и движенията на Wall Street. Трите главни американски индекса реализираха рекорди в изминалите сесии и дори на моменти гравитират около най-високите си нива, съобщи Мартин Митренцев, форекс анализатор, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.  

"Поевтиняването на акциите на FedEx е главната новина днес", смята Митренцев.

Валути

"За първи път от края на октомври валутната двойка евро-долар излезе трайно от диапазона от 1,10-1,15.  В случая става въпрос за ръст в цената на еврото", уточни Митренцев.

"След ръст от 350 пипса при паунда последва лека корекция, но от тогава стойността му пада. Причината е изказването на британския премиер Борис Джонсън, че ще пробва да прокара законопроект, който забранява удължаването на преходния период за Brexit".

Петрол

Митренцев подчерта, че Goldman Sachs и JP Morgan са повишили прогнозите си за цените на петрола. "Настроенията като цяло са за по-висока цена на петрола", изтъкна той. От коментара му стана ясно, че се очакват 61 долара за WTI и 66,6 долара за сорта Брент.

По думите на Митренцев се очаква спад в търсенето и предлагането и спад в продукцията на шистов петрол в САЩ през първото тримесечие на 2020 г.

"Има подобрение на данните за инфлацията за еврозоната спрямо предходните - 1%, въпреки че така отново остава далеч от желаната цел. "През 2020 г. ще бъде прегледана паричната политика на Европейската централна банка и на фокус ще бъде именно инфлационната цел", подчерта анализаторът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още