IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Митренцев: Оптимизмът на пазарите в САЩ се дължи на спекулации, не на реални действия

Главният двигател на стоковите пазари в момента е петролът и ръстовете се дължат на желанието на Саудитска Арабия да покачи цените на петрола заради IPO-то на Aramco

22:10 | 06.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

При ползотворно развитие на търговските преговори САЩ-Китай можем да станем свидетели на още повече ръстове на американските индекси, коментира Мартин Митренцев, Forex анализатор, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

"Оптимизмът на пазарите в САЩ се дължи главно на търговските преговори. На този етап това обаче са спекулации, тъй като нямаме реални действия, които да са подплатили тези изказвания. Виждаме рекордни ръстове, въпреки че днес Nasdaq Composite се търгува с 0,5% понижение, а S&P 500 и Dow Jones - с около 0,2% спад", посочва Митренцев.

Той отбелязва и какво се случва в рамките на сезона на отчетите и уточни, че днес акцентът главно пада върху Uber, които регистрират поевтиняване на акциите си.

"От друга страна, HP отбелязват 12% ръст в цените на своите акции", допълва Митренцев.

Относно ситуацията на европейските пазари анализаторът посочва, че от началото на седмицата има ръст при европейските индекси на фона на новината за неналагане на мита върху вноса на европейски автомобили от САЩ.

"Данните в еврозоната предстои да бъдат по-волатилни през декември предвид предстояща информация около Brexit", добавя Митренцев.

Според него Франция и Германия вече се конкурират за лидерското място в европейската икономика.

„Реформите, наложени от френския президент Еманюел Макрон за по-нисък корпоративен данък, започват да оказват влияние в страната - виждаме все повече инвестиции в бизнес сектора там", посочва Митренцев.

Той разкрива още, че се наблюдава спад от 2% при цените на петрола макар като цяло през тази седмица той да се търгува с повишение отново на фона на оптимизма по повод търговските преговори.

"Главният двигател на стоковите пазари в момента е петролът и ръстовете се дължат на желанието на Саудитска Арабия да покачи цените на петрола заради IPO-то на Saudi Aramco", коментира още Митренцев.

Очаквайте видео материал с целия разговор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още