IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лагард иска да чуе мнението на гражданите за промените в паричната политика

В обръщение в Twitter управителят на ЕЦБ призова гражданите да изкажат мнението си за промяната в стратегията на банката

17:11 | 24.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Управителят на Европейската централна банка Кристин Лагард започна публична консултация относно прегледа на институционалната стратегия с първото пряко видео обръщение от ръководител на ЕЦБ към гражданите на еврозоната, излъчено в Twitter, информира Bloomberg.

Французойката направи изказването, за да призове обществеността да сподели мнението си за паричната политика. Видеото с обръщението на Лагард беше публикувано в Twitter заедно с прессъобщение, очертаващо плановете на ЕЦБ.

„Еврото всъщност принадлежи на всички нас - то принадлежи на вас“, каза Лагард във видеото. „Затова трябва да се вслушаме във вас при този преглед на стратегията. Стабилните цени ви помагат да вземате решения в много аспекти от живота си, от спестяване до заеми и от разходи до инвестиране. Моля, споделете с нас своите идеи и притеснения", добави тя.

В изявлението за печата от ЕЦБ обявиха, че е създаден уебсайт за представяне на идеи, където е обяснен и процесът на стратегическия преглед, който трябва да продължи до декември. В своето изявление Лагард обеща да бъде отворена към всякакви предложения от обществеността.

Гуверньорът на ЕЦБ обеща, че първата такава преоценка на стратегията от 2003 г. насам няма да бъде възпряна от спорни въпроси като целта за инфлацията и страничните ефекти от политиката и начините, по които централната банка може да се бори с изменението на климата.

Лагард ще председателства събитие за срещи с граждани и представители на гражданското общество на 26-и март в Брюксел, дни след като изслуша учени и участници във финансовия сектор по време на годишната конференция „ЕЦБ и нейните наблюдатели“ във Франкфурт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още