IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Инвеститорите ще проследят решенията на европейската, японската и руската централна банка по отношение на основните лихви

09:03 | 23.04.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последната седмица на април ще бъде наситена с интересни макроданни и финансови резултати в разгара на новия сезон на отчетите в САЩ.

В понеделник, 23 април, ще бъдат публикувани предварителните оценки на индекса на мениджърите по поръчките в промишлеността (PMI) в Германия за април. Очакванията са за понижение в сравнение с предходния месец.

Предварителни оценки за април ще бъдат обявени и за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността и услугите в еврозоната. Нагласите на пазара са също за спад на месечна база.

По-късно в САЩ отново на фокус ще са предварителните оценки за април за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността и услугите.

Във вторник, 24 април, в Австралия ще излязат актуални данни за индекса на потребителските цени през първото тримесечие на годината. Консенсусната прогноза е за забавяне на инфлацията до 0,5% на тримесечна база спрямо 0,6% през предходното тримесечие.

В Германия индексът на бизнес доверието Ifo през април вероятно ще се понижи до 103 пункта спрямо 114,7 пункта през март.

От САЩ ще дойдат данни пък за потребителското доверие и продажбите на нови жилища.

В сряда, 25 април, най-важната новина за пазарите ще бъдат данните за запасите от суров петрол в САЩ.

Пазарите в Австралия и Нова Зеландия няма да работят поради почитане на загиналите на всички служили и загинали в различни войни, конфликти и мороопазващи мисии.

В четвъртък, 26 април, ще бъде публикувам индексът за потребителския климат на GfK в Германия за май. Предварителната оценка е за 10,8 пункта спрямо 10,9 пункта през април.

По-късно инвеститорите ще проследят решението на Европейската централна банка по отношение на основните лихви, като допълнителни пояснения се очакват от последващата пресконференция.

САЩ ще обявят актуални данни за броя на молбите при безработица.

В петък, 27 април, Нова Зеландия ще публикува информация за търговския баланс на страната през март, както и съответно за вноса и износа.

В Япония ще бъдат обявени последните данни за продажбите на дребно в страната през март, като прогнозата е за запазване на досегашния ръст от 1,7%.

Японската централна банка ще обяви решението си по отношение на лихвените проценти в страната и ще публикува доклад за перспективите през японската икономика.

В Германия ще бъдат публикувани актуални данни за пазара на труда. Ще излязат и предварителни оценки за БВП на Великобритания за първото тримесечие на годината.

Решение за лихвите се очаква и от страна на Руската централна банка, като очакванията са за понижение до 7% вместо досегашните 7,25%.

Последните важни данни за деня ще дойдат от САЩ с актуална информация за пазара на труда и предварителна оценка на БВП за първото тримесечие на годината.

В рамките на седмицата по-интересните компании, опериращи в САЩ, които ще обявят финансовите си резултати за първото тримесечие на годината са са: Alphabet, Whirlpool, Caterpillar, Coca-Cola, Sansata Technologies Holding, Xerox, Facebook, Paypal Holdings, Twitter, Visa, Domino’s Pizza и General Motors.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още