IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Iuvo вече набра над 6 млн. евро инвестиции

Потребителите на р2р платформата вече могат да инвестират в кредити от Румъния

17:07 | 17.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Ивайло Иванов, оперативен директор на iuvo. Снимка: компанията</em></p>

Ивайло Иванов, оперативен директор на iuvo. Снимка: компанията

Една от най-бързо развиващите се fintech компании на българския пазар в областта на p2p кредитирането iuvo достигна 6 млн. евро инвестиции през първите 15 месеца от своето съществуване. Тези пари са инвестирани от над 2500 инвеститори от повече от 60 държави по целия свят при годишна доходност до 15%. Благодарение на услугата на iuvo потребителите са реализирали реална доходност от 8,9% през последните 12 месеца. Към юни инвестициите в платформата възлизаха на 5,5 млн. лв. при годишна доходност до 15%.

Високият ръст на инвестициите в iuvo се дължи на активното участие на български инвеститори в платформата, които не отстъпват по обеми на вложенията на европейските инвеститори. Добрите резултати в България са доказателство, че страната е в крак с новите световни тенденции, наложени от споделената икономика. Iuvo задава нейните стандарти в България, както и достига ръст над 30% на месечна база, и до над 75% пазарен дял в България за малко повече от 1 година. 

От края на октомври iuvo работи  с нов партньор, който е една от най-големите небанкови финансови институции в Румъния – iCredit. С портфейл от 18 млн. евро iCredit листва в iuvo основните си продукти, които са потребителски кредити между 85 и 1300 евро с период на погасяване от 3 до 15 седмици. Благодарение на това партньорство потребителите на iuvo могат да инвестират и в румънски леи. Към момента в България платформата работи с още два сигурни оригинатора* (Кредитните оригинатори са небанкови финансови институции, които са регулирани от съответните национални регулатори. ).

„Динамичният растеж на iuvo е свидетелство за доверието на оригинаторите и инвеститорите в бизнес модела на Р2Р финансирането. Преди малко повече от година въведохме в България този световен тренд от споделената икономика, а днес инвестициите възлизат на няколко милиона евро. Сътрудничеството с нов международен оригинатор като iCredit означава повече ликвидност и добри възможности за инвестиране и доходност за нашите потребители“, казва Ивайло Иванов, оперативен директор на iuvo. 

Наред с динамичния си растеж през изминалите няколко месеца iuvo представи българския пазар на няколко международни финансови форума в р2р инвестирането. През октомври Ивайло Иванов представи iuvo на най-големия европейски форум за кредитиране и fintech Lendit Europe, а през изминалата седмица той взе участие и в AltFi Global Summit в Амстердам. По-рано през годината компанията стана част от организацията Finance Estonia.

Iuvo е peer-to-peer платформа за кредитиране и предоставя възможност на всеки, търсещ варианти за влагане на свободни средства, да го направи лесно и при атрактивни нива на доходност. Механизмът на алтернативната форма на финансиране позволява на инвеститорите да закупуват части от кредити, отпуснати от регистрирани небанкови финансови институции (оригинатори). iuvo е изцяло инвестиционна услуга, като вложените чрез нея средства не са депозити и не са гарантирани от закона. Платформата е лицензиран кредитен посредник. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още