IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство в Япония отбеляза най-резкия си спад от 5 месеца

Икономическите условия в Япония вероятно ще останат тежки през текущото тримесечие, заяви министърът на финансите Таро Асо

09:51 | 19.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Toru Hanai/Bloomberg</p>

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Индустриалното производство в Япония е намаляло с най-много за подлените 5 месеца през март, показаха окончателните данни на Министерството на икономиката, търговията и промишлеността във вторник, предадени от Markets Insider.

Промишленото производство на страната се е понижило с 3,7% на сезонно коригирана база през март. За отчетния период презокеанските доставки са се понижили с 5,8%. Материалните запаси са нараснали с 1,9 процента през март, както първоначално беше изчислено.

На годишна база индустриалното производство е спаднало с 5,2 процента през март.

Освен това данните показват, че използването на капацитета за производство е намаляло с 3,6% през март, след спад от 1,8% през предходния месец. На годишна база, използването на капацитета се е понижило със 7,6% през март, след 7,3-процентов спад през февруари.

Икономическите условия в Япония вероятно ще останат тежки през текущото тримесечие, заяви министърът на финансите Таро Асо във вторник, цитиран от Ройтерс. Финансовият министър обеща също, че правителството ще осигури подкрепа за заетостта и ще помогне на фирмите да останат в бизнеса.

Третата най-голяма икономика в света изпадна в рецесия за първи път след повече от 4 години  през първото тримесечие на тази година, показват данните, публикувани  в понеделник.

За да преодолеят несигурността окол коронавируса, властите в страната удължават сроковете си за сформиране на бюджета и определяне на насоките за политиката си.

В реч пред репортери след заседание на кабинета Асо заяви, че финансовото министерство ще удължи крайния срок за претенции към бюджета до 30-и септември. Министерствата обикновено отправят исканията си за бюджетен дял около август.

Министърът на икономиката Ясутоши Нишимура на отделна пресконференция заяви, че правителството се стреми да одобри своите насоки за средносрочна политика около средата на юли.

Правителството обикновено одобрява насоките през юни. След това ги използва, за да изготви годишната си стратегия за икономически растеж, в която определя своите приоритети за фискални разходи и икономическа политика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още