IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство в Германия се понижи с 1,7%

Показателят отчита втори пореден месечен спад и в същото време най-голямото си намаление от април месец насам

10:42 | 06.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Пиксабей</em></p>

Снимка: Пиксабей

Германското индустриално производство неочаквано продължи своя спад, като предизвика опасения, че някои от по-ранните надежди на възстановяване на икономика може би са били прибързани, информира Bloomberg.

Производството на станата е спаднало с 1,7% през октомври. Показателят отчита втори пореден месечен спад и в същото време най-голямото си намаление от април насам. За сметка на това, анализаторите очакваха увеличение от 0,1%. Информацията за нивото на производството излиза след оповестяването на доклад, показващ, че германските заводски поръчки неочаквано са спаднали на фона на слабото търсене в страната и извън еврозоната. г г

Германската индустрия се намира в спад в продължение на повече от година, тъй като търговският конфликт между САЩ и Китай и несигурността около Brexit засегнаха търсенето на всичко - от автомобили до машини. И все пак правителството в Берлин се противопостави на призивите за въвеждане на пакет от фискални стимули, твърдейки, че икономиката не е в криза.

„Индустриалният импулс продължава да е слаб, но последните промени в поръчките и очакванията на бизнеса сигнализират, че през следващите месеци може да се появи тенденция към стабилизиране“, казаха от икономическото министерство.

Бундесбанк прогнозира, че забавянето може да се стабилизира и общото производство вероятно ще остане в застой през четвъртото тримесечие. Скорошна оценка на активността в еврозоната показа, че икономиката все пак продължава да се разраства.

Последните признаци на слабост вероятно ще станат обект на дискусиите по време на среща на Управителния съвет на Европейската централна банка през следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още