IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японска борса за криптовалути изгуби 32 млн. долара след хакерска атака

От компанията Remixpoint, която управлява борсата BITPoint се извиниха за ситуацията и обещаха в кратки срокове да се справят с нея

11:55 | 12.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японска борса са криптовалута съобщи в петък за хакерска атака, в резултат на която са откраднати виртуални пари на стойност 3,5 млрд. йени или 32 млн. долара, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Токийската компания Remixpoint, която управлява борсата BITPoint се извини за ситуацията и обеща в кратки срокове да се справи с нея.

В нощта на 11 срещу 12 юли в системата за търговия на виртуална валута е станала грешка в превода на средства. Разследването показа, че в резултат на мошенически действия е станало незаконно изнасяне на криптовалута, се посочва в съобщение на компанията, цитирано от ТАСС.

Загубите включват както биткойни, така и етер, рипъл и други видове криптовалути.

Около две трети от загубите засягат клиенти, а останалата част от липсващите активи принадлежи на компанията. Всички трансакции са прекратени.

Япония е сравнително отворена за криптовалутите въпреки някои значителни кражби, които се случиха.

Страната създаде лицензионна система, която контролира използването на криптовалутите. Биткойнът е законна форма на разплащане в Япония от април 2017 година, припомня Асошиейтед прес. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още