IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЯЦБ въвежда промени в технологията на проучването си „Танкан“

От март 2020 г. компонентът на валутните курсове в проучването ще бъде разширен, за да обхване всички икономически отрасли

16:05 | 23.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

От Централната банка на Япония съобщиха в понеделник, че ще направи промени в технологията на своето тримесечно проучване "Танкан", което предстои да бъде проведено отново през март следващата година, информира Ройтерс.

Този ход има за цел да предостави на пазарите повече информация за това как глобализацията влияе върху поведението на компаниите.

От март 2020 г. компонентът на валутните курсове в проучването ще бъде разширен, за да обхване всички икономически отрасли, с изключение на финансовите институции и холдинговите компании. Компонентът ще обхваща и курса на еврото към йената освен курса на долара към йената.

По-рано централната банка провеждаше проучването само сред големите производители и се ограничаваше само до курса на долара към йената.

От март догодина ще се публикува и обобщение на очакванията за инфлацията на различните анкетирани компании в деня, в който ще бъде публикувано основното проучване.

Друга промяна, която японската централна банка прави, е, че от юни месец 2020 г. тя ще включи в проучването компонент за търговската дейност на фирмите в чужбина.

Затова централната банка ще извършва преглед на реалните резултати и прогнозите за продажбите на местна почва и в чужбина, текущите печалби, инвестициитес фиксиран дохов в Япония и чужбина на консолидирана основа сред предприятия майки с капитал от 1 милиард йени (9,1 милиона долара) или повече.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още