IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед удължава програмите си за кризисно финансиране с още три месеца

Седем от общо деветте програми на централната банка влизат в обхвата на днешната промяна, другите две вече са със зададени по-късно срокове

17:40 | 28.07.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Федералният резерв на САЩ удължава с още три месеца до 31 декември своите програми за извънредно кредитиране в опит да помогне на все още задъхващата се заради коронавирусната пандемия американска икономика.

„Тримесечното удължаване ще улесни планирането от потенциални участници в инструмента и ще даде сигурност, че инструментите ще продължат да бъдат достъпни за подпомагане на икономиката да се възстанови от пандемията от Covid-19“, се казва в позиция на Фед от вторник, цитирана от Bloomberg.

От средата на март Фед стартира девет извънредни програми, чиято цел е еда влеят ликвидност в пазара на краткосрочни кредити и да предоставят финансиране на бизнеса и местните власти, засегнати от икономическите последствия на вируса.

Американският министър на финансите Стивън Манучин заяви в отделно изявление, че е одобрил новия срок за програмите за извънредно кредитиране.

След новината доларовият индекс отчита минимално понижение до 93,66 пункта. От своя страна доходността по 10-годишните и 30-годишните държавни ценни книжа запазва спада си до съответно 0,586% и 1,226%. Водещите американски борсови индекси също са на отрицателна територия. Повече за началото на борсовия ден в САЩ може да откриете тук.

Инструментите могат да отпуснат трилиони долари, но до момента предоставените средства са за около 100 млрд. долара.

Удълженият срок е в сила за седем програми, една от останалите две до девет вече е със зададен краен срок до 31 декември, а другата ще е в сила до 17 март 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
пapазити
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
*** = п***разити
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Яко!Че като гръмне, да изтрепе всички ***!Разбирай икономика на услугите -свиpки, кaвали и дудуци......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още