IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борбата на Китай със замърсяването забави индустриалното производство

Производството в заводите в Китай се е увеличило с 6,2% на годишна база през октомври спрямо ръста от 6,6% месец по-рано

19:47 | 14.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Борбата на китайските власти със замърсяването на въздуха доведе до забавяне на темпа на индустриално производство в страната, съобщава Trading Economics.

Производството в заводите в Китай се е увеличило с 6,2% спрямо същия период на миналата година, показват данните на Националната статистика, което е забавяне в сравнение с ръста от 6,6% през септември. Прогнозите на анализаторите бяха за повишение на индустриалното производство с 6,3%.

Върху стойностите със сигурност влияят опитите на китайските власти да намалят производството в някои стоманодобивни и други заводи, за да изчистят градовете си от смога.

Заводите също така бяха затворени по време на конгреса на Комунистическата партия през миналия месец, по време на който президентът Си Дзинпин призова за повече усилия за опазване на околната среда.

Правителството се бори вътрешното търсене да стане двигател на растежа на втората по големина икономика в света, като направи Китай по-малко зависим от производството и износа.


Графика: Trading Economics

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още