IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес климатът в Германия се възстановява допълнително през юли

Германската икономика върви към възраждане „стъпка по стъпка“, изтъкват от института Ifo

12:03 | 27.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Настроението сред германските компании продължава да се възстановява и през юли, след като този показател отчете рекорден ръст през предходния месец, показва проучване на германския институт Ifo.

Данните предполагат, че германският бизнес очаква най-голямата икономика в Европа да се възстанови от коронакризата, ако успее да избегне втора вълна на инфекции, съобщава Ройтерс.

По данни на Ifo индексът на бизнес климата в Германия нараства до 90,5 пункта от ревизираните в посока на горе 86,3 пункта през юни. Това е трето поредно увеличение на показателя за тази година, след като страната започна да се възстановява от ограничителните мерки, наложени за овладяване на коронавируса.

ifo ifo

Ръстът на индекса надхвърля очакванията на анализаторите, които прогнозираха растеж до 89,3 пункта.

„Германската икономика се възстановява стъпка по стъпка“, посочва ръководителят на Ifo Клеменс Фюст, добавяйки, че компаниите са видимо по-доволни от текущата бизнес ситуация.

Данните са предхождани от решението на Европейския съюз да одобри пакет от 750 млрд. евро, подкрепен от Германия и Франция за възраждане на икономическия растеж. Германският бизнес ще се възползва и от правителствения план за стимулиране в размер на 130 млрд. евро, обявен през юни, който цели да подпомогне потреблението на домакинствата и да накара бизнеса отново да инвестира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още