IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработицата във Великобритания остава на най-ниското си ниво от 42 години

Разходите за труд заедно с бонусите нарастват с 2,5%

15:27 | 13.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Делът на безработните лица във Великобритания през октомври запазва непроменено най-ниското си ниво от 42 години насам, неуспявайки да отговори на пазарните очаквания, съобщава investing.com. Официалните данни на страната показват, че заплатите се увеличават, което осигурява известно облекчаване на разходите за живот в Обединеното кралство.

Коефициентът на безработицата е 4,3% за последните три месеца до октомври, като показателят остава без промяна в сравнение с предварителните данни. Коефициентът на заетост, който измерва броя на работещите между 16 и 64 години, достига 75,1%, което е минимално повишение с 0,1% от последните данни. Към края на октомври в Обединеното кралство работят 32,08 милиона души, което е с 56 хиляди по-малко от периода май – юли 2017 г. 

Индексът, измерващ разходите за труд, включително бонусите, се е увеличил с 2,5% за последните три месеца до октомври, в съответствие с прогнозите.

Статистиката за безработицата в сряда е публикувана 24 часа след данните за инфлацията от миналия месец, които показват повишение до най-високото ниво за последните шест години. Индексът на потребителските цени във Великобритания е бил 3,1% през ноември.

В четвъртък в страната ще бъдат обявени данните за продажбите на дребно, като се очаква и повече информация от Английската централна банка за монетарната политика на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още