IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Велдер груп стана собственик на 100% от зала „Универсиада”

Компанията придоби 50-те процента от капитала на „Универсиада” АД, които все още не притежаваше, за 9,5 млн. лв.

20:29 | 19.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Велдер груп стана собственик на 100% от зала „Универсиада”

Най-голямата спортна зала в София – „Универсиада” – вече е 100% частна собственост, съобщиха в понеделник от Национална спортна база ЕАД.

Дружеството, което досега държеше 50% от капитала за „Универсиада” АД е продало дела си на собственика на другите 50% - „Велдер груп”.

Сделката е сключена през ноември миналата година и е за 9,5 млн. лв. Залата разполага с 2 300 места и над 1500 кв. м изложбена площ.

„Велдер груп” включва компании за разработване и реализация на инвестиционни проекти, производство и търговия с черни метали, инженерингова дейност, строително-ремонтни дейности, управление на недвижими имоти, консултантска дейност. Дейностите й в сферата на строително-ремонтните дейности и управлението на имоти се осъществява от „Велдер Билд” ЕАД. Дружеството стана собственик на половината от „Универсиада” АД в началото на 2006 г.

Собственик на „Велдер” е регистрираната в Швейцария компания „Съксес Инвест”, а управляващи са Георги Зяпков, Георги Гюверджелиев и Иван Джиджев. Последният е в управлението и на консултантската фирма „Топ консулт”, на фондация „Еврика” и фондация „Св. Климент Охридски”.

„Велдер Билд” е собственик на „Комплекс Сердика Груп” ЕАД. Компанията участва и в собствеността и управлението на хотел „Шанс” в Златни пясъци.

Мажоритарен собственик в консултантската „Велдер консулт” пък е Корпоративна търговска банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още