IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Средният наем на студентска стая в Европа е около 350 евро месечно

Най-много плащат студентите в Обединеното кралство, където средната цена достига 808 евро на месец

15:27 | 26.08.15 г.
<p>
	Лондон.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Лондон. Снимка: Ройтерс

Средната цена за наемане на стая в споделен апартамент в големите университетски градове в Европа е около 350 евро на месец, като в Испания средната цена е 229 евро на месец, съобщава испанският портал за недвижими имоти Kyero, цитирайки изследване на местния сайт за имоти pisos.com.

Със средна наемна цена от 808 евро на месец Обединеното кралство е най-скъпото място за споделяне на апартамент, съобщава El Economista. Това е почти два пъти повече от цената в други страни. Страната оглавява класацията за топ 10 дестинации, избирани от испанските студенти по програмата "Еразъм", като след нея са Италия (наем от 450 евро на месец) и Франция (305 евро на месец).

В сравнение с Испания разликата с наемите в Кралството е дори по-голяма. В Мадрид цената за настаняване в стая в общ апартамент е 313 евро на месец, в Барселона – 309 евро на месец, а в Мурсия – 147 евро на месец. Мурсия е и най-евтиният испански град от гледна точка на наема за стая в споделен апартамент. Цената там е с три евро по-ниска месечно от тази в Полша.

Сред останалите по-евтини дестинации са Полша, където наемът на месец е средно около 150 евро. В Белгия студентите плащат около 187 евро на месец за стая в общ апартамент, а в Германия цената достига до 200 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още