IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смолян търси автори за интегрирания план на града

Поръчката надхвърля 355 хил. лв., които се осигуряват по оперативна програма „Регионално развитие“

14:51 | 27.02.12 г.
Смолян търси автори за интегрирания план на града

Община Смолян обяви обществена поръчка за изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на родопския град за периода 2014 – 2020 г. Самият план трябва да бъде готов до октомври 2013 г., съобщиха от Агенцията за обществени поръчки.

Подготовката на плана ще струва малко над 355 хил. лв., които се осигуряват по оперативна програма „Регионално развитие“.

Планът обхваща цялостен анализ на сегашното икономическо, социално и екологично състояние на града. Въз основа на него ще бъдат определяни зони за развитие след 2014 г., които да бъдат подложени на широко обществено обсъждане. Планът трябва да  формулира точни цели и стратегия, насочени към определените зони за въздействие. Необходимо е да бъдат откроени и проектни идеи и програми, които да се обвържат и публично-частни партньорства.

Планът трябва да е съпроводен и  с проектобюджет за реализацията му, както и с точни графици за изпълнение. Основната цел на интегрирания план е да се набележи основата за трайно подобряване на икономическото, социалното, физическото и екологично състояние на град Смолян през периода 2014 – 2020 г., се сочи в обявата за обществена поръчка.

Изискванията към кандидатите е да имат опит в изработването на подобни стратегически планове за управление, като докажат този опит със списък на договорите, изпълнени за последните три години, считано от април 2009 г. Поставят се и типичните при подобни обществени поръчки финансови изисквания за минимален оборот, наличие на експертки с доказан опит и др.

Кандидатите за участие могат да получат документите си за кандидатстване до 30 март т.г., а офертите ще се приемат до 9 април. Отварянето на офертите ще стане публично на 10 април от 14 ч.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още