IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Банев е сезирал прокуратурата заради принудителната продажба на къмпинг Градина

Бизнесменът създава сайт, на който граждани ще могат да подават оплаквания срещу институциите

17:46 | 06.02.13 г.
Николай Банев е сезирал прокуратурата заради принудителната продажба на къмпинг Градина

Бизнесменът Николай Банев е сезирал прокуратурата за принудителната продажба на къмпинг “Градина”, която беше осъществена по искане на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК), предаде БТА.

По думите му бившият главен прокурор Борис Велчев е отказал да направи проверка, но новият Сотир Цацаров е образувал преписка.

Миналата година агенцията успя да продаде къмпинг „Градина“ - един от активите на Николай Банев по Черноморието, на „Камп интернешънъл“. Ведомството обяви за продажба и част от къмпинг “Каваци”, който също е собственост на фирма на Банев. Той обаче отрече да има задължения към приватизационното ведомство.

Според бизнесмена обаче продажбата на “Градина” е станала по престъпна схема и вероятно след прокурорската проверка тя ще бъде отменена.

Банев съобщи още, че създава сайт, на който граждани ще могат да сигнализират за злоупотреби и да подават сигнали срещу институциите.

От агенцията по приватизация отрекоха обвиненията на Николай Банев. Справка на Investor.bg в публичните регистри на агенцията показват, че фирмата на Банев е бавела плащанията от години. Едва през 2011 г. обаче ведомството вписва законна ипотека в своя полза за обезпечаване на вземанията на държавата, произтичащи от неизпълнение на сключения приватизационен договор с вече бившия собственик на къмпинг "Градина".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още