IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски фонд ще инвестира 95 млн. евро в три турски мола

Фондът цели възвръщаемост от над 25% на проектите в Самсун, Кахраманмараш и Шанлъурфа

13:08 | 09.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Американски фонд ще инвестира 95 млн. евро в три турски мола

Базираната в Денвър компания за инвестиционен мениджмънт Amstar е завършила процеса по привличането на капитал за своя фонд Amstar Global Property Fund II, чрез който ще инвестира в проекти за изграждане на молове в Турция.

Компанията е набрала 95 млн. евро за три проекта в подценени провинциални турски градове, обявява специализираното издание PERE.

Фондът, който бе стартиран още през май 2011 г. с 30 млн. евро от институционалните инвеститори, ще цели възвръщаемост от над 25% за своите инвестиции.

Въпреки че Турция ще бъде основната дестинация за новите капитали, Amstar преди имаше по-широк инвестиционен фокус, привличайки 335 млн. долара през 2008 г. за своя първи фонд. Наред с Турция неговата цел бе инвестиции в проекти на пазара на имоти в Русия и Индия.

Изданието цитира неназован източник, според когото компанията е решила да се фокусира върху Турция за своя втори фонд поради силните деомграфски характеристики на страната, висок ръст на БВП и по-силните резултати от турските сделки на първия фонд на компанията в сравнение с инвестициите в други страни. 

Наред с това съществен фактор е и ползотворното сътрудничество, което компанията е установила със своя местен партньор – базираната в Турция Renaissance Development, която е съинвеститор в проектите.

С помощта на ливъридж партньорите се прогнозира, че стойността на портфолиото с трите проекта ще се повиши до 570 млн. евро, пише PropertyEU.

Фондът е привлякъл капитал сред институционални и заможни индивидуални инвеститори от Европа и САЩ с единично участие от над 5 млн. евро.

Трите мола се намират в турските градове Самсун, Кахраманмараш и Шанлъурфа и се планира да бъдат отворени между септември и третото тримесечие на 2013 г.

Amstar управлява активи на стойност близо 1,9 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още