IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Определен е концесионер на плаж „Каваци - юг" до Несебър

„Малък плаж – Лозенец“ също ще бъде даден на концесия

12:29 | 01.04.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

На днешното си заседание кабинетът избра концесионер на морски плаж „Каваци - юг", община Несебър, област Бургас. 

След проведена открита процедура, Министерският съвет упълномощава министъра на туризма да сключи договор за концесия с „МИТ-СЕКЮРИТИ-85" ЕООД, в едномесечен срок от влизане в сила на Решението на Министерския съвет за определяне на концесионер на морския плаж.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 8 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 8 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж, става ясно от съобщението.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 11,40 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 57 083 лв. без ДДС.

Началната дата на концесията е датата на влизане в сила на концесионния договор.

Министерски съвет реши да бъде открита процедура за възлагане на концесия и за морски плаж „Малък плаж - Лозенец", община Царево, област Бургас, съобщиха от пресслужбата на кабинета. С решението се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията. Това включва осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес. 

Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж, се казва още в съобщението на Министерски съвет.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 4 605,25 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8. ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още