IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над половината варненци декларират доходите си пред НАП онлайн

Само 52-ма граждани на морската столица са подали декларациите си в пощенските станции

14:40 | 09.02.21 г.
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

906 варненци са декларирали доходите си за миналата година пред Националната агенция за приходите в града от началото на данъчната кампания. 476 от тях са предпочели да контактуват с Агенцията по електронен път, като са подали формулярите си с електронен подпис или персонален идентификационен код, което представлява 52% от общо подадените годишни декларации, съобщиха от приходната агенция на морския град.

От НАП напомнят, че подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31март.

Освен по електронен път и на място в офиса на НАП, данъчните си декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ гражданите могат да подадат като препоръчана пратка с обратна разписка във всяка пощенска станция.

Декларациите могат да бъдат директно внесени и в седем пощенски станции в града, където гражданите ще получат безплатно необходимите формуляри. От приходната агенция на морския град съобщават, че от тази възможност до момента са се възползвали 52-ма граждани на морската столица. Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 5 май.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци, гражданите могат да намерят на сайта на НАП www.nap.bg. Консултации може да се правят и на националния телефон на приходната агенция 0700 18 700.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още