IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът търси концесионери за два морски плажа

Определен е концесионер на морски плаж „Панорама - север“ в община Варна

16:43 | 14.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

На последното си редовно заседание правителството откри процедури за възлагане на концесия за два морски плажа. Отдават се ивиците „Буните 2 - Запад“ и морски плаж „Буните 2 - Изток“, както и част от морски плаж „Устие на река Велека“.

Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), посочват от пресслужбата на кабинета.

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Буните 2 - Запад“ и морски плаж „Буните 2 - Изток“, община Варна, област Варна. Предлага се срокът на концесията да е 15 години. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 32 хил. лева без ДДС.

Предвижда се да се обезпечи морски плаж „Буните 2 - Запад“ и морски плаж „Буните 2 - Изток“, община Варна, област Варна, със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес. 

Правителството реши да бъде открита процедура за възлагане на концесия за част от морски плаж „Устие на река Велека“, община Царево, област Бургас. Предлага се срокът на концесията да е 15 години, а размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 12 хил. лева без ДДС.

Кабинетът определи и концесионер на морски плаж „Панорама - север“, община Варна. След проведена открита процедура „Павижа“ ЕООД е определен за концесионер на ивицата. Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 9 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 9 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 9 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 9 хил. лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж е в размер на 820 хил. лв. е ДДС.

С друго решение на Министерския съвет се прекратява процедурата за възлагане на концесия на морски плаж „Къмпинг юг“, община Царево. Поради обстоятелството, че няма допуснат нито един участник, е взето решение на Министерския съвет да се прекрати процедурата по възлагане на концесията за ивицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още