IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът търси концесионер и за атрактивния плаж "Кабакум - централен"

Предлага се срокът на концесията да е 15 години

11:37 | 21.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Правителството в оставка на Бойко Борисов откри процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Кабакум - централен“, община Варна. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Процедурата се провежда по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК).

Предлага се срокът на концесията да е 15 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж. 

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 46 хил. лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия.

Новият стопанин трябва да обезпечи морски плаж „Кабакум - централен“ с водно спасяване, здравно и медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане, както и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Миналата седмица правителството откри процедури за възлагане на концесия за други атрактивни морски ивици - „Буните 2 - Запад“ и морски плаж „Буните 2 - Изток“, както и част от морски плаж „Устие на река Велека“. Кабинетът определи и концесионер на морски плаж „Панорама - север“, община Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още