IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два плажа в област Варна имат нов концесионер

„Ди Ен Трейд“ ЕООД поема плаж „Аспарухово“, а „Орхи“ ЕООД ще стопанисва част от плаж „Хижа Черноморец - юг“

15:22 | 17.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерски съвет определи концесионери на два морски плажа в област Варна, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Ди Ен Трейд“ ЕООД е определен за концесионер на плаж „Аспарухово“. Договорът е за срок от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 85 588,89 лв. без ДДС.

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 1,60 на сто.

Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 537 134 лв. с ДДС. 

„Орхи“ ЕООД поема част от морски плаж „Хижа Черноморец - юг“, а срокът на договора е 15 години. Размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 12 564,24 лв. без ДДС.

Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 7,70 на сто.

Инвестициите, свързани с подобряване на облика на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 90 499,20 лв. с ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още