IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са предизвикателствата и възможностите пред аутсорсинг компаниите

Ново проучване ще покаже как страната да запази ключовата си позиция на топ аутсорсинг дестинация

08:51 | 12.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

2015 г. беше изключително успешна за българската аутсорсинг индустрия. Страната стана носител на наградата на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA) за аутсорсинг дестинация на годината.

За първи път България получи Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината. Същевременно се сдоби с трето огромно признание, влизайки в челната тройка на най-добрите аутсорсинг дестинации в света. Всичко това прикова вниманието на инвеститорите към страната и възможностите, които тя предлага. Но извади на преден план и множеството предизвикателства, с които се сблъсква бизнесът тук.

Основният въпрос, който стои пред страната на този етап, е как да запази своята привлекателност и да улесни инвеститорите, желаещи да влязат на българския пазар на аутсорсинг услуги.

В тази връзка Investor.bg реши да направи проучване, свързано с въпросните проблеми, което е насочено към аутсорсинг компаниите, опериращи на територията на страната На първо място то засяга въпроса за инвестициите, направени в сектора у нас през 2015 г. и планираните инвестиции за настоящата календарна година. Целта е да открием какъв е размерът на финансовите средства, които компаниите инвестират у нас и какви са перспективите в краткосрочен план. Сред целите на изследването е да разбере в какво точно инвестират представителите на индустрията в България – материални активи или залагат повече на човешките ресурси.

Кадрите и необходимостта за преквалификацията им също влизат във фокуса на проучването. Засягаме един от ключовите проблеми на бизнеса у нас – доколко хората, които търсят работа в аутсорсинг индустрията са подготвени за постовете за които кандидатстват, необходимо ли е самите компании да инвестират допълнително в тях и ако да, то колко време и средства са нужни за всичко това.

Третият сегмент на проучването обхваща друга изключително важна тема за индустрията – регионите. Тъй като по-голямата част от компаниите в сферата са концентрирани в София, останалите региони трябва да започнат да полагат повече усилия, за да привличат инвеститорите. Някои вече правят успешни стъпки в тази посока. Целта е да открием кои са най-привлекателните места и да откроим какво ги прави такива от гледна точка на аутсорсинг компаниите.

Резултатите от проучването ще послужат като база за дискусия по време на Клуб Инвестор на тема „Инвестиции за устойчив растеж в аутсорсинг сектора“. Събитието ще се проведе на 25 април в Гранд Хотел София.

Клуб Инвестор се провежда с любезното съдействие на XAPT Solutions, Colliers International, Adecco, Bulpros, Aon Bulgaria.


Институционални партньори на Клуб Инвестор са Индустриален Холдинг България, Елана Финансов Холдинг, Българска аутсорсинг асоциация, SeeNews, Германо-българската индустриално-търговска камара и БАИТ.

Регистрирайте се за събитието тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още