IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

А. Андонов: Потенциалът на Източна Европа се губи

Надеждата за догонване на Западна Европа и за демокрация от западен тип угасва, смята инвеститорът

19:41 | 28.06.13 г. 4
Автор - снимка
Редактор
А. Андонов: Потенциалът на Източна Европа се губи

„Усещам че потенциалът на Източна Европа се губи. Надеждите, че ще догони Западна Европа изстиват. В Унгария, България и Румъния има политически процеси, които ги дърпат назад. Навсякъде вярвата, че вървим към западна демокрация, е под въпрос. Мисля да намаля инвестициите си в региона, тъй като големите пазари са ми по-интересни. Познавам региона, но извънредните печалби, на които бяхме свидели, трудно ще се повторят през следващото десетилетие”, заяви по време на Клуб Investor.bg Алекси Андонов, професионален инвеститор и управител на базираното в Будапеща инвестиционно дружество Витоша.

„Българският пазар изживя историята на влизането в Европейския съюз и аз и моят фонд "Витоша" много активно участвахме. След като тази голяма история е минала, кой и защо ще погледне към пазара ни?” попита Андонов.

Регулацията у нас е по-добра от тази в Унгария и то няколко пъти, пояснява още Андонов, но според Владимир Малчев от ИП "Бул Тренд Брокеридж" в България компаниите намират начин да заобиколят правилата.

„Проблем е, че ние сме малък сектор и никой не ни обръща внимание, дори и медиите на капиталовия пазар не успяват да опишат всички проблемни казуси“, споделя Малчев.

„Трябва да градим институции. Проблемът не е в липсата на закони и наредби, а в липсата на институции с необходимите знания и опит. Магически решения няма. Нито смяна на закона, нито голямата тояга“, е мнението на Николай Марков, старши мениджър в отдел „Консултации по сделки” на "Ърнст и янг България".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
M37Unseen
преди 10 години
Трудно ще настигнем запада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
valentin11058030
преди 10 години
Цяла Източна Европа ако иска да се развива трябва да се отдели от Западна-иначе ще си остане колония,за това във крайна сметка бяха промените през 1990 година,със толкова *** политик като Горбачов-резултата е тотална мизерия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
0pk
преди 10 години
Какви инвеститори ви гонят, те търсят големи пазари. От нас каквото можаха откраднаха. В беднотията никой няма да инвестира. Що се залъгвате...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 6
iivanoff
преди 10 години
За полагащите минуси:За тези които не разбират: Защо се "товарите" излишно?За тези които разбират: само пробвам лекичко с добро ;)) - после ще го сменя с друго!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 8
iivanoff
преди 10 години
Да махнат спешно противоконституционните промени в ЗОЗЗ !!!- "системно" предложени от Атака и приети при правителството на ГеРБ !!Иначе -> Инвеститори на Куково лято!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още