IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради сделката с ЧЕЗ стартира работа Енергийен консултативен съвет към „Еврохолд“

В енергийния борд на този етап влизат трима експерти със солиден международен опит в енергийния бизнес и дистрибуцията на електроенергия

16:39 | 19.07.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: &quot;Еврохолд България&quot; АД</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: "Еврохолд България" АД

 

Енергийният консултативен съвет към „Еврохолд България“ АД по сделката за придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България проведе първата си официална работна среща с ръководството на холдинга, съобщават от публичната компания.

В енергийния борд към „Еврохолд“ на този етап влизат трима експерти със солиден международен опит в енергийния бизнес и дистрибуцията на електроенергия - англичанинът Гари Левсли, румънецът Дан Каталин Станку и българинът Георги Миков. Тримата ще подпомагат „Еврохолд“ в процеса на придобиване на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България и в интеграцията на дружествата на ЧЕЗ България в структурата на българския холдинг. Бордът ще разработи и стратегия за развитие на енергийната компания, която ще бъде създадена в рамките на „Еврохолд“ и ще консолидира дейността на дъщерните дружества на ЧЕЗ в България.

Англичанинът Гари Левсли има над 40-годишен опит в енергийния сектор на глобално ниво. Бил е изпълнителен вицепрезидент, оперативен и регионален директор за Европа и Централна Азия на американската компания ContourGlobal, мажоритарен собственик в България на ТЕЦ Марица Изток 3. Румънецът Дан Каталин Станку има 30-годишен опит в енергийния сектор в Румъния, в това число в публични енергийни компании. Георги Миков е с 28-годишен опит в енергийния сектор в България. В периода 2009-2012 г. е изпълнителен директор на Националната електрическа компания ЕАД (НЕК). Работил е още в "Елекроразпределение Столично" и "ЧЕЗ Разпределение България". Бил е и член на управителния съвет на ЧЕЗ България ЕАД.

Консултативният енергиен съвет на „Еврохолд“ се очаква да достигне 5 души като останалите две имена в него ще станат ясни на по-късен етап. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още