IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Слънчев бряг въвеждат SMS-паркиране

Глобите за прибиране от наказателен паркинг в комплекса ще бъдат 50 лв.

14:20 | 27.05.11 г.
В Слънчев бряг въвеждат SMS-паркиране

Преди летния сезон „Слънчев бряг” АД въвежда специален режим за почасово  паркиране на автомобилите с sms-съобщение, което да улесни почиващите, съобщиха от компанията.

Дистанционното заплащане влиза в сила от  30 май 2011 г. на територията на Слънчев бряг – изток. Зоните за паркиране са определени с транспортна схема, съгласувна предварително със строителното министерство, поясниха от курорта.

За всеки час ще се плаща по 1,50 лева, в които влиза и стойността на SMS- съобщението. Плащането на паркомясто става чрез изпращане на електронно съобщение с номера на автомобила на кратък номер 135544 за всички мобилни оператори.

Паркираните автомобили, за които не е изпратено съобщение и не е платено, ще бъдат блокирани със скоби за 1 час, като глобата за това е 25 лв.

Ако водъчът не прибере колата си след изтичане на едночасовото поставяне на скобите, тя се мести на паркинг, като глобите за прибирането ще струват 50 лв. плюс 3 лв. на всеки започнат час за „наказателен паркинг”.

Паркирането с SMS-и е първи етап към създаването на бъдеща синя зона,  с която да се регламентира постоянно пребиваването на моторни средства на територията на комплекса.
 

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още