IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличението на капитала на Еврохолд приключи успешно

Записаните акции са с 0,5% над минималния праг за успех

13:56 | 08.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Подписката за записване на акции от публичното предлагане на Еврохолд България АД е приключила успешно, съобщи компанията чрез БФБ – София.

Сумата, получена от записаните и напълно заплатени акции, е в размер на 34 млн. лева, което представлява 40,05% от предложените права, при минимален праг за успех на емисията от 40%. Цялата сума е внесена от основния акционер Старком Холдинг АД.

Общо капиталът на компанията ще бъде увеличен от 127,345 млн. лв.  на 161,345 млн. лв. Предстои регистриране на увеличението в Търговския регистър, Централния депозитар и Комисията за финансов надзор, след което регистриране на новите акции за търговия на БФБ-София.

Три са целите на дружеството с потвърдения от КФН проспект за увеличение на капитала. Едната цел е изплащане на заеми с по-високи лихви и намаляване на финансовите разходи с цел повишаване на нетната печалба на компанията.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Другата е подобряване на съотношението дълг/собствен капитал на Еврохолд, а третата е увеличаване на възможността Еврохолд да подкрепя основния си подхолдинг Евроинс иншурънс груп (ЕИГ) с оглед по-добра капитализация на дъщерните застрахователни компании в процеса на адаптирането им към директивата "Платежоспособност 2". 

От началото на годината акциите на Еврохолд поевтиняват с 5,05%, а през последната една година спадът в цената е с 3,58%. Пазарната капитализация е 78,954 млн. лв. 

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още