IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Топливо“ удължава за пети път срока за обратно изкупуване на акции

Подлежащите на обратно изкупуване акции са до 20 хил. броя, представляващи 0,37% от общия брой акции, издадени от дружеството

16:47 | 19.06.18 г. 2
<p>
	<em>Илюстрация: дружеството</em></p>

Илюстрация: дружеството

„Топливо“ АД променя броя акции, подлежащи на обратно изкупуване и продължава срока на процедурата по обратно изкупуване на собствени акции от капитала на дружеството. Това става ясно от решение на Съвета на директорите на „Топливо“ АД, разпространено чрез Българска фондова борса.

Срокът за обратно изкупуване се удължава до 31 декември 2018 г., като броят акции, подлежащи на обратно изкупуване, е до 20 хил. броя, представляващи 0,37% от общия брой акции, издадени от дружеството. Това е петият път, в който „Топливо“ АД решава да удължи срока по обратно изкупуване.

Определената минимална цена на обратното изкупуване е 3,50 лв., а максималната – 10 лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Съветът на директорите на "Топливо" АД е избрал "Авал Ин" АД за лицензиран инвестиционен посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването.

В случай на изчерпване на определеното количество акции, а именно ако дружеството изкупи 20 хил. броя акции, първата процедура по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила, поясняват от дружеството. Освен това в случай, че в определения срок за извършване на обратното изкупуване не се изкупи максималния брой акции, Съветът на директорите може по своя преценка както да удължи срока при съответното прилагане на условията, така и да прекрати процедурата, независимо от броя изкупени акции.

В резултат на действащата процедура по обратно изкупуване на акции, стартирала на 16 декември 2015 г., към 31 март тази година дружеството е придобило 8308 броя акции на стойност 33668,69 лв., които представляват 0,62% от капитала на „Топливо“ АД.

За първото тримесечие на 2018 г. „Топливо“ АД отчита консолидирана нетна загуба в размер на 2,5 млн. лв., която се увеличава с 54% спрямо първите три месеца на миналата година.

От началото на годината акциите на дружеството поевтиняват със 7,89% до средна цена от 3,96 лв. 

Свързани компании:

Топливо АД(TOPL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
balarev
преди 5 години
Добре де, мислиш ги арменци, а пък те роми. Найс а.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
balarev
преди 5 години
Мислиш ги арменци, а па те ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още