IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Стара планина холд“ обяви обратно изкупуване на до 105 хил. акции

Минималната и максималната цена на обратното изкупуване е определена на 5 лв.

11:45 | 04.09.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Публичният холдинг „Стара планина холд“ АД обяви процедура по обратно изкупуване на до 0,5% от капитала си, или 105 хил. акции. Решението е взето от Съвета на директорите на дружеството, става ясно от публикуваното уведомление.

Минималната и максималната цена на обратното изкупуване е определена на 5 лв. Началната дата за процедурата е 5 септември 2019 г., а срокът за завършването ѝ, в това число и заплащането на изкупените акции, е до 31 октомври 2019 г. включително.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
„Стара планина холд“ е избрала Интърнешънъл Асет Банк за лицензиран инвестиционен посредник, на който да бъде дадена поръчка за изкупуването.

С решение на Общото събрание на дружеството, което се проведе на 16 май, Съветът на директорите на „Стара планина холд“ беше овластен да извърши обратно изкупуване на акции на до 3% от общия брой на книжата. Акционерите тогава решиха срокът за извършване на обратното изкупуване де не е по-дълъг от 5 години при минималната цена от 5 лв., а максимална – 7 лв.

На ОС на акционерите през май беше взето и решение за разпределяне на дивидент в размер на 0,242 лв. на акция, който е с 6% по-висок спрямо миналата година.

За последните дванадесет месеца акциите на „Стара планина холд“ поевтиняват с 26,81% до 5,05 лв. цена на отваряне при вчерашната сесия на БФБ. 

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още