IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София Комерс одобри превръщането на конвертируемите облигации в акции

За всяка една облигация могат да бъдат получени по 22,60 акции, всяка една с конверсионна цена от 8,65 лв.

18:02 | 01.11.16 г.
София Комерс одобри превръщането на конвертируемите облигации в акции

Облигационерите на София Комерс-Заложни къщи одобриха процедура по превръщане на конвертируемите облигации в акции от капитала на дружеството, с оглед предстоящия падеж на емисията на 13 декември 2016 г., съобщи дружеството чрез БФБ – София.

В срок до 7 дни, а именно до 8 ноември 2016 г., облигационерите следва да изявят писмено желание вместо да получат изплащане на номиналната стойност на притежаваните от тях облигации на падежа на емисията, да ги конвертират в акции от капитала на дружеството, съгласно актуалното към датата на конвертиране съотношение. 

Към 30 септември конверсионното съотношение е 1/22,60, а конверсионната цена е 8,65 лв., с оглед на което за всяка една облигация могат да бъдат получени по 22,60 акции, всяка една с конверсионна цена от 8,65 лв. 

Облигационерите трябва да представят писмено изявление за участие в процедурата по конвертиране на облигации в акции, изпратено до деловодството на дружеството в гр. София.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
След изтичането на 7-дневния срок на страницата на дружеството ще бъде обявен списък с облигационерите, които са изявили желание за участие в процедурата по конвертиране на облигации.

В случай, че в седемдневния срок не са постъпили писмени изявления от облигационерите, на падежа на облигационния заем на (13 декември) всеки облигационер ще получи сума, равна на номиналната стойност на записаните от него облигации ( главница по облигационния заем).

Свързани компании:

София Комерс - Заложни къщи АД облигации 2014 г.(6SOB)

София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции(SCOM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още