IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма с ход за оптимизиране управлението на продуктите на вътрешния пазар

Фармацевтичната компания прехвърля екипа, отговарящ за произведените продукти, предназначени за свободния пазар, в Софарма Трейдинг

15:55 | 12.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Софарма с ход за оптимизиране управлението на продуктите на вътрешния пазар

Софарма АД прехвърля екипа, отговарящ за произведените продукти за свободния пазар, в Софарма Трейдинг АД, съобщава фармацевтичната компания чрез БФБ-София.

„С цел постигане на синергия в групата Софарма, оптимизиране на управлението на продуктите на вътрешния пазар и по-висока ефективност на вложените средства, екипът, отговарящ за продуктите, произведени от Софарма АД и предназначени за свободния пазар, се прехвърля в Софарма Трейдинг АД“, гласи съобщението до борсата.

Ръководствата и на двете дружества считат, че това е една логична стъпка в посока подобряването на резултатите и качеството на работа на фармацевтичния концерн.

Това е поредната промяна, свързана с компаниите от групата. Наскоро Софарма Трейдинг АД стартира нова концепция аптеки под марката Sopharmacy, освен това търси нови възможности за растеж в Сърбия, а Софарма придоби Българска роза-Севтополис и отправи търгово предложение към останалите акционери в Момина крепост АД.

През май продажбите на Софарма растат с 3% на годишна база благодарение на ръста на вътрешния пазар.

Малко преди 15:30 часа има сключени 12 сделки с акции на фармацевтичното дружество. Книжата поевтиняват с 3,54% до 3,081 лв. От началото на годината акциите на Софарма поевтиняват с 20,6%.

Сделките с акции на Софарма Трейдинг са 4, като след тях цената пада с 1,16% до 5,535 лв. за брой. Тя остава без промяна спрямо края на 2014 г.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД - облигации(A34A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още