"Слънчев бряг" отчете ръст на приходите и спад на организираните обиколки на барове

Снимка: Архив БТА

"Слънчев бряг" отчете ръст на приходите и спад на организираните обиколки на барове

(3JL / SLB)
06.09.2017 20:54

"Слънчев бряг" АД регистрира сериозно повишаване на приходите си през първото шестмесечие на годината. Дружеството отчита приходи от дейността си в размер на 1,476 млн. лева, което е с 231 хил. лева увеличение спрямо предходната 2016 година. Това съобщиха от пресслужбата на "Слънчев бряг" АД, цитирани от БТА.

Разходите на дружеството, собственик на инфраструктурата на територията на курорта, също са намалели в сравнение с предходната година.

Широко дискутираните т. нар. "бар кролове" - обиколки на предварително избрани барове, които тур оператори провеждат на територията на комплекса, бележат спад. През тази година приходите на дружеството от такава дейност възлизат на 6 350 лева, или приблизително 120 тура. За сравнение, през 2011 година от началото на регистрирането им са били провеждани 750 тура. Провеждането им вече е със затихващи функции, уверяват от дружеството.

Слънчев бряг АД

"Слънчев бряг" не инкасира приходи от данъци на собственици и живеещи на територията на комплекса. Всички данъци и такси се плащат на Община Несебър.

В същото време обаче дружеството, което е 75% собственост на държавата, е ангажирано с поддръжка на инфраструктура - улици, осветление, маркировки, зелени площи, подсигуряване на сигурността на курорта, видео наблюдение и т.н., което към момента се извършва със собствени средства на "Слънчев бряг" АД.
 

Рубрики
Kъм пълната версия