IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Синтетика" отчете индивидуална загуба през първото тримесечие

Очаква се дружеството до края на годината да реализира поне една сделка по придобиване на компания

17:24 | 02.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Синтетика“ отчете загуба в размер на 119 хил. лв. през първото тримесечие на годината спрямо печалба в размер на 1,3 млн. лв. година по-рано, която се дължеше на продажбата на дъщерното предприятие „Еврохотелс“ АД, показва неконсолидираният отчет на дружеството, разпространен чрез БФБ – София.

Приходите са формирани главно от финансовата и инвестиционната дейност на „Синтетика“ и към края на март общите приходи от дейността възлизат на 151 хил. лв. За сравнение, за същия период на 2017 г. общите приходи бяха на стойност 1,5 млн. лв.

Общите разходи за дейността на индивидуална база към 31 март 2018 г. са в размер на 270 хил. лв. спрямо 266 хил. лв. година по-рано.

Към 31 март активите на компанията възлизат на малко над 26 млн. лв., като към края на 2017 г. са били в размер на 23,7 млн. лв.

Припомняме, че в началото на първото тримесечие на 2017 г. компанията продаде изцяло участието си в дъщерното дружество „Еврохотелс“, като средствата, получени от продажбата, ще бъдат инвестирани в нови дъщерни дружества.

Мениджмънтът на дружеството е започнал процедура по подбор на нови инвестиции, като към момента има набелязани конкретни компании, инвестирането в които се вписва в инвестиционната стратегия на холдинга. Дружеството очаква до края на годината да реализира поне една сделка по придобиване на компания, става ясно от доклада за дейността.

Компанията вече обяви мащабни инвестиции в нови за компанията сектори, за които ще са ѝ необходими две финансирания между 20 млн. евро и 29 млн. евро. Кредитите ще бъдат гласувани на общото събрание на акционерите на 18 май.

През последната една година акциите на „Синтетика“ поскъпват с над 8% при пазарна капитализация от 126 млн. лв.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още