IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на М+С се подобряват, а цената пада с 3%, защо?

Вероятно причината са опасения, че дружеството ще напусне SOFIX

13:36 | 23.02.18 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

В четвъртък две събития привлякоха вниманието на инвеститорите в М+С Хидравлик АД. От една страна - в 11:32 ч. дружеството обяви чрез Infostock.bg, че приходите му за януари 2018 г. възлизат на 10,65 млн. лв., което е повишение с 29,3% на годишна база. Печалбата преди данъци за първия месец на годината  е 1,946 млн. лв., при ръст с 25% на годишна база. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Отчетът за цялата 2017 г. показва печалба от 14,15 млн. лв., при повишение с 19% на годишна база.

От друга страна -  цената на акциите вчера не пое нагоре, а се понижи с 3,03% до 8 лв. за акция (макар и при оборот от 576 лв.). Повишението за последните 12 месеца е с 15,32% до въпросните 8 лв. на акция и 312 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,26 лв. на акция. Максималната цена за периода е 8,67 лв.

През август 2017 г. цената на акциите на М+С Хидравлик АД бе под натиск от опасения, че ще напусне индекса SOFIX от началото на септември, което ще доведе до продажби от страна на Expat SOFIX ETF.

Вероятно и сега има страхове, че дружеството ще напусне индекса от началото на март. Кандидати за някое от заветните 15 места в индекса са още Неохим (в момента в индекса) и Трейс (в момента извън индекса) и други компании.

До определяне състава на SOFIX (данните до 1 март) остават няколко дни и е възможно вложилите усилия в изчисления да знаят отговорите. Окончателният състав ще бъде обявен от БФБ-София в средата на март.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

М+С Хидравлик АД(MSH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
sirFaith
преди 6 години
P/E 22 ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още