IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекоден брой посредници се включват в "Деня за акции" на 12 май

Седмото издание на инициативата е с цел подобряване на инвестиционната култура и увеличаване на знанието за капиталовите инструменти като форма на инвестиция

16:59 | 29.04.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group

Общо 28 инвестиционни посредника и банки са потвърдили до момента партньорството си в инициативата на БФБ и Централен депозитар - "Ден за акции", съобщи борсовият оператор.

Седмото издание на инициативата в полза на индивидуалните инвеститори – „Ден за акции“ ще бъде на 12 май. Инициативата е с цел подобряване на инвестиционната култура и увеличаване на знанието за капиталовите инструменти като форма на инвестиция в България.

В „Деня за акции“ всички индивидуални инвеститори (физически лица) ще могат да закупят или продадат акции и структурирани продукти от всички пазари на БФБ, включително и пазар beam - без такси и комисиони към БФБ, Централен депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени през „Деня за акции“ поръчки на физическо лице с обем не повече от 2 хил. лв. на единична изпълнена поръчка.

Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ и Централен депозитар, в „Деня за акции“ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
ПИЧ
преди 2 години
Дайте информация - кои са тези посредници + една банка. Всеки да знае дали неговия посредник участва в тази инициатива "Деня за акции".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още