IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Софарма нарастват със 17% на годишна база през юли

Компанията отчита 2% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 25% ръст на продажбите за износ

15:20 | 04.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За юли 2017 година Софарма реализира ръст в продажбите си със 17% спрямо същия месец на предходната година, съобщи фармацевтичната компания чрез БФБ – София.

Компанията отчита 2% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 25% ръст на продажбите за износ. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Приходите от продажби за седемте месеца на 2017 година се увеличават с 18% спрямо същия период на на 2016 година,  в т.ч. 30% ръст на продажбите за износ и 1% ръст на продажбите за вътрешен пазар.

Междинният доклад за полугодието потвърди, че Русия и Украйна са насърчили продажбите на Софарма в Европа.

Продажбите на руския пазар през първото полугодие затвърждават възходящия тренд от края на миналата година и са реален индикатор за подобряването на икономическата ситуация в страната, посочиха от компанията в доклада за дейността си. Очакванията на мениджмънта на дружеството са, че продажбите на този основен пазар ще се развиват във възходяща посока и до края на годината.

Продажбите на Софарма на вътрешния пазар се увеличават с 0,3 млн. лв., или с 1%, до 33 млн. лв. през първото полугодие на 2017 г. Дружеството заема 4 % от общия обем на българския фармацевтичен пазар в стойност и 14% от продажбите в натурално изражение.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още