IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигационерите на ТЕЦ "Бобов дол" са одобрили разсрочване на облигационния заем

Лихвата се намалява от 4% на 3,75%, плащането по главницата ще е еднократно на новия падеж на емисията

10:13 | 17.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Облигационерите на ТЕЦ „Бобов дол“-Големо село са гласували разсрочване и преструктуриране на задължението по емисията и намаляване на лихвата.

Това се вижда от протокол от общото събрание на облигационерите и информационен документ, публикувани на сайта x3news.com. Заседанието се е състояло на 13 януари.

Срокът на емисията облигации на топлоелектроцентралата се удължава с 36 месеца (3 години) до 5 април 2025 г. от 5 април 2022 г.

Определя се и фиксирана лихва от 3,75% на годишна база. Досега лихвата беше в размер на 4%.

Облигационерите на дружеството са гласували и нов погасителен план, съгласно който лихвени плащания ще се правят на пето число всеки октомври и април.

Плащането по главницата ще се извърши еднократно на новия падеж на емисията. Плащането ще е в размер на 3,5 млн. лева.

Обезпечението по облигационния заем ще бъде запазено. Това е първа по ред ипотека върху почивен дом „Енерго“ в землището на с. Бистрица, гр. Дупница, в Рила планина, както и залог върху един от турбогенераторите на централата.

Одобрена е и промяна на довереника. „Инвестбанк“ се освобождава като довереник на облигационерите, като е избрана „Финансова къща Евър“ на нейно място.

Свързани компании:

ТЕЦ - Бобов дол ЕАД(TC8A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още